Коментари за
Баварски крем
Продукти: 1 л. прясно мляко, 2 кафени чашки захар за млякото, 2 кафени чашки захар за белтъците, 4 супени лъжици захар за жълтъците, 4 яйца, 2 супени лъжици желатин, 2 кафени чашки озахарени плодове (или плодове от сладко или компот), 2 кафени чашки натрошени бишкоти (или чаени бисквити), 2 пакетчета ванилия, 2 супени лъжици ром или коняк.
Начин на приготвяне: Загрейте млякото със захарта до завиране и го отстранете от огъня. разбийте жълтъците със захарта и ги разредете постепенно с хладкото мляко. загрейте сместа при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява. Отстранете от огъня преди да заври. Накиснете желатина в 2 кафени чашки студена вода и след това разтопете на водна баня. Прибавете към загрятото мляко заедно с ванилията и рома и охладете получения крем до полужелиране. След това размесете с белтъците, разбити на твърд сняг със захарта за тях. Накрая прибавете бишкотите. Изсипете готовия крем веднага във високи чаши. Отгоре сложете озахарените плодове и охладете чашите на температура около 5 градуса.
Добавете първи вашия коментар.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.