Преминете към основното съдържание

Коментари за
Тирамису


Тирамису

Продукти:

  • 500гр. Маскарпоне
  • 4 яйца (жълтъците се отделят от белтъците)
  • 100 гр. пудра захар
  • 3 с.л. ром
  • 250 гр. кафе
  • 1 опаковка бишкоти ( може да се замини с бискиви "ЗАКУСКА"- кафяви или с бисквити за торта "Лачита")
  • 2 ч.л. натурално какао


Начин на приготвяне:

Разбиват се белтъците на твърд сняг с миксер на висока степен. Отделно се разбиват жълтъците със захарта, докато се получи гъст побелял крем. Прибавят се разбитите белтъци към жълтъците и се бърка с миксер на ниска степен, за да не паднат белтъците. Добавя се малко по малко Маскарпонето и се бърка докато се получи гъст хомогенен крем.

В свареното кафе се добавят 3 с.л. ром. Бишкотите (или бисквитите) се потапят една по една в кафето и се нареждат в тава, като се започне с ред крем, следван от бишкоти и се завърши с крема. Накрая се поръсва с пудра захар и какао и се оставя да престои 24 часа в хладилника.



01. 04. 2011 / Вили Филатова



Изпрати ни любимата рецепта на твоето хлапе и може да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето дете!

Към текста


Добавете първи вашия коментар.

Напишете коментар

За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.

© 2002-2024 Moetodete.bg, Всички права запазени.

Created by Creato