Коментари за
Тирамису
Продукти:
- 500гр. Маскарпоне
- 4 яйца (жълтъците се отделят от белтъците)
- 100 гр. пудра захар
- 3 с.л. ром
- 250 гр. кафе
- 1 опаковка бишкоти ( може да се замини с бискиви "ЗАКУСКА"- кафяви или с бисквити за торта "Лачита")
- 2 ч.л. натурално какао
Начин на приготвяне:
Разбиват се белтъците на твърд сняг с миксер на висока степен. Отделно се разбиват жълтъците със захарта, докато се получи гъст побелял крем. Прибавят се разбитите белтъци към жълтъците и се бърка с миксер на ниска степен, за да не паднат белтъците. Добавя се малко по малко Маскарпонето и се бърка докато се получи гъст хомогенен крем.
В свареното кафе се добавят 3 с.л. ром. Бишкотите (или бисквитите) се потапят една по една в кафето и се нареждат в тава, като се започне с ред крем, следван от бишкоти и се завърши с крема. Накрая се поръсва с пудра захар и какао и се оставя да престои 24 часа в хладилника.
01. 04. 2011 / Вили Филатова
Изпрати ни любимата рецепта на твоето хлапе и може да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето дете!
Добавете първи вашия коментар.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.