Коментари за
Коледна звезда
Продукти:
За блата: 5 яйца, 1 ч. ч. захар, 3 с. л. вода, 1 ч.ч. ядки (бадеми, орехи), 1 ч. л. какао, 1с. л. нескафе, 3 с. л. брашно (нишесте)
За плънката: 100 гр. конфитюр от ягоди, 40 мл. коняк (ром)
За крема: 300гр. сметана, 100гр. захар, 100гр. шоколад, 1ч. л. ром, финно настъргана кора от портокал
Приготвяне
Блатът: Разделят се белтъците от жълтъците. Една трета от захарта се прибавя към жълтъците и водата и се бие до получаване на кремообразна смес. Белтъцете се бият на сняг с останалата захар.Към тях се прибавъ кремооброзната жълта смес и брашното молко по малко коато се бърка с дървена лъжица.след това се пребавят останалите продукти и се пече.
Готовия блат се изрязва във формата на звезда и след това се реже на три платки. Платките се сиропират с ром и се слепват с конфитюр.
Кремът: Сметаната и захарта се разбиват (ако сметаната е подсладена без захар). Прибавя се разтопения на водна баня шоколад и портокаловата кора. Разбива се добре и се добавя рома. Крема се оставя в хладилник за 2 часа след което с него се заглажда тортата и се укросява според вкуса и въображението.
Приятен апетит и весело изкарване на празниците!
Рецептата е на мама danii
Добавете първи вашия коментар.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.