Коментари за
Оцеляване в студа
Ето това е моята рецепта за оцеляване в студа: готвене на вкусни неща, и пак готвене, и пак готвене... Като пръв почитател на всичко лятно и топло, да се въртя из кухнята и особено край печката, ми помага в Голямото чакане (да се стопи снегът, да се покаже слънцето и най-после да се отървем от зимните палта).
Слава Богу, че у дома имам 3 момчета с добър апетит - иначе ако трябваше всичко това, което готвя, за да се спася от зимната депресия, после и да го изям???... Никак нямаше да са добре нещата :)))
На снимката са кулинарните ми забавления от последния за тази зима (надявам се и стискам палци!) снежен уикенд. Опитах да направя питки по рецепта от последния брой на Кулинарен журнал - станаха чудесни (хлапетата не се спряха, докато не ги изядоха :). Направих и едни пържени банички по турска рецепта. Дълга тема за разправяне, но накратко: откакто ходих в Анталия, опитвам напразно да докарам невероятния вкус на турските бюреци. Засега безуспешно, но пък съм се заинатила здраво :)). Опитайте тази рецепта и няма да съжалявате (много ми напомня за техните страхотни банички - гьозлеме, въпреки че тази рецепта е с готови кори).
Смесваш за пълнежа ½ ч.ч. натрошено сирене, зелен лук (бялата част само, ситно нарязан), 1/3 ч.ч. накълцан магданоз, 1 яйчен жълтък (белтъка се използва, за да се залепят крайчетата на баничките), ½ ч.ч. олио. Корите за баница режеш на ленти (3 или 4 от всяка кора) и в края на лентата слагаш по 1 лъжичка от пълнежа. Загъваш ги до края (да се получи триъгълник). Баничките се пържат (много бързо, трябва да внимаваш да не изгорят) и се оставят на хартия да се отцеди мазнината. Първите ги пържих, но станаха доста мазнички, затова следващите просто изпекох във фурната (също стават чудесни).
Добър апетит ви желая! (а моите момчета си облизаха пръстите :)).
Добавете първи вашия коментар.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.