Зодия Везни - детски хороскоп

от

До двегодишна възраст истинските Везни са по-скоро тези с Луна във Везни. Тя описва ранното детство, а влиянието на Слънцето във Везни се усеща най-ярко след 12-ата година
Зодия Везни - детски хороскоп

Зодия Везни - детски хороскоп

До двегодишна възраст истинските Везни са по-скоро тези с Луна във Везни. Тя описва ранното детство, а влиянието на Слънцето във Везни се усеща най-ярко след 12-ата година

Детето с Луна във Везни обикновено иска постоянно присъствие на близък човек. Няма да те ангажира много със себе си, но му е важно да си наоколо. Спи леко, интересът му към храната е умерен. Не прекалява с нищо. Доста сръчно, то търси възможности да се движи без големи рискове. Само имай предвид, че още от люлката е чувствително към красотата и равенството – не му нареждай, не си позволявай груб тон.

Телесни потребности: Обича каквото и другите обичат. Да споделяте храната за него е по-важно, отколкото личния му вкус към сладкото, зеленчуците и плодовете. Ако го храниш в устата, то ще иска да прави същото с теб.

Сложи го рано на масата до вас и се хранете по едно и също време, щом това стане възможно.

Много лесно дава дрехите и играчките си - може да се наложи до 3-ата година ти да гарантираш собствеността му.

Спи леко, прегръща с финес. Доста е сръчно. Пази с усърдие красивото и „забравя“ некрасивото.

Емоционални особености и потребности:  Има нужда от близост и доверие на равни начала; от справедливост, ред и законност; открити пространства и красиви интериори. Обича да контактува с хора извън семейството и е много вероятно още детската градина да се сгоди :)

Движението е много важно за него, като предпочита късите разстояния, затова подбери възможности за разходка по красива улица с дървета. Поздравявайте магазинерите и съседите по пътя – луната във Везни е връх на обноските и любезността и е добре рано да получи подходящ пример.

Внимавай какво гледа по телевизията, защото детето Везни е склонно да подражава на всичко.

Конфликти: Редки или по-точно никакви. Човекът Везни е непоправимият пацифист и миротворец. На него може да разчиташ, да преговаря и сдобрява, ако си се скарала с някого.

Възпитание: Тъй като не пази личната си територия твоята родителска задача е още от ранно детство да подчертаеш красотата в образа на екшън героя и силния войн, който защитава справедливостта …и себе си. Така Везните ще получат сила, жар, навика да завоюват и защитават собствен периметър, който е право на всеки.

Изразност: Говори спокойно и мило, изслушва. Може да губи мисълта си докато се колебае коя дума да използва. Равният му тон често не успява да задържи вниманието на по-разсеяните слушатели. Подскажи му да повтаря най-важното с по-силен глас и по-категоричен тон. Все едно заповядва.

Игри и Играчки: Всичко красиво. При момиченцата куклите са хит, особено ако са с цял гардероб тоалети – спортен, официален, всекидневен. Книжки за облекло, обзавеждане и рисунки – не за оцветяване, а за дорисуване. За малкия мъж количките и роботите трябва да са специално избран от него модел. Предстои ти да научиш много за дизайна. Не забравяй - стаята му също е играчка – украсете я заедно!

Спортове: Гимнастика, танци, всичко модно или просто там, където спортуват приятелчетата.

Герои: Красавици, летящи създания, теми, свързани с приятелството и честта.

БАБИНИ СЪВЕТИ ЗА ЛУНАТА ВЪВ ВЕЗНИ:

  • Учи го на съпротива и активност, която преодолява колебанието;
  • Чети му книжки с приказки и коментирайте пищните илюстрации;
  • Разчитай на подражанието и няма да се наложи да изискваш нищо. Какво става след 12-ата година активират се и Слънцата във Везни Вродената дарба за красота и разбирателство му осигурява добро обкръжение. Вече знае урока си и не допуска да му се качват на главата. Колебливостта и склонността да се съобразява ще си останат така за цял живот. За Везни „Ние“ е по-важно от „Аз“. Затова изборът на подходящо обкръжение е изключително важен. Приятелският живот е оживен, в компанията на други двойки. Подходящи професии: всички социални, всички, свързани с мода, както и юристи или психолози.

БАБИНИ СЪВЕТИ ЗА ТИЙНЕЙДЖЪРА ВЕЗНИ:

  • Спортът и движението ще изградят навици за своевременно действие на замислената и колеблива Везна, която е склонна да отлага;
  • Учи го да не прави повече от 2 компромиса за едно нещо;
  • Ако се оплаква, че приятелите му са груби и го дразнят нарочно – намекни, че е склонен да прекалява интереса към тях и е добре да намери свое занимание, с което се гордее.

Здраве: Трудности с инфекции, често хронични, свидетелстват за неизвършените им дела и потиснат гняв, който Везните таксуват като доброта. Да се борят с проблемите и да изразяват недоволството си – това е лечебна грижа и за тях, и за другите. Трябва да се движат. Зеленият цвят ги балансира и носи настроение. Да пазят бъбреците си и да не приемат хормонални препарати.
Хранене: Това е знак на умереността. Да не приемат консерванти и подсладители. Доброто им настроение е гаранция за чудесно здраве. При липса на тонус или нерешителност могат да балансират с лютиво или червени храни. Да не пропускат магнезий, витамини от групата Б, мастни киселини.

Автор: Краси Кирчева

Вижте още за: хороскоп зодии