Зодия ЛЪВ - детски хороскоп

от

БЕБЕТО с Луна в Лъв е така оптимистично, активно чаровно и блестящо, като образцовите бебета от рекламите, усмихнати под светлината на десетки прожектори. Силно и чаровно, търси интересното, играе с всичко. Лесно ще отгатнеш желанията му – то ги изразява чудесно.
Зодия ЛЪВ - детски хороскоп

Зодия ЛЪВ - детски хороскоп

БЕБЕТО с Луна в Лъв е така оптимистично, активно чаровно и блестящо, като образцовите бебета от рекламите, усмихнати под светлината на десетки прожектори. Силно и чаровно, търси интересното, играе с всичко. Лесно ще отгатнеш желанията му – то ги изразява чудесно. Трудността е в това как да не се занимаваш непрекъснато с изпълнението им!

Самостоятелно бебе, на което няма да му липсва внимание. Казано по-направо: родила си човекът-цар. Добрата новина е, че обожава родителите си, притежава вродено благородство, лидерство и творчески дарби, а лошата е значителният риск от тирания и егоизъм.

Телесни потребности: Има нужда от силна белтъчна храна. След 2 годишна възраст започва да предпочита месата. Държи само да избира храната си. Спи много.

Емоционални особености и потребности: Малкият Лъв има нужда от уважение и право на глас, както и от възхищение и аплодисменти – с всичко друго се справя сам, стъпвайки по главите на хората.

Възпитание: Родителят е негов помощник в изграждането на доблестна и самостоятелна личност. Конфликтите му са доста чести - за положение, уважение и слава. Гневът му е мощен и, за щастие, често последван от царско великодушие.

Изразност: Говори и се смее шумно. Има ораторска дарба, но много трудно слуша и, честно казано, малко се интересува от околните. Чудесно ще ви занимава със себе си, но не може да понесе някой друг да отвлича вниманието ви. Може да саботира вицовете дори и на приятелите си, за да остане единствен в центъра на събитията.

Игри: Всичките са версии на основната му игра - на принцове и принцеси. С корони и заповядване. Подскажи му да назначава рицари вместо слуги.

Играчки: Царски костюм с корона… но и всичко останало. Спортове: Всички спортове представляват интерес за Лъва, ако не го мързи.

Герои: Достойни царе победители на страшни врагове, Херкулес, Артур и Карл Велики, Матю от филма Колите. Трансформърс героите са по-близо до овните.

БАБИНИ СЪВЕТИ ЗА ЛУНАТА В ЛЪВ:

  • Пази достойнството му и го научи да зачита чуждото;
  • Забавлявай го с игри и изкуства;
  • Разчитай на вроденото му великодушие;
  • Не се опитвай да му нареждаш! Измисли други начини да го подтикваш да прави нещо. Под секрет ще ти кажа, че Лъвът може да бъде направляван с хвалби и ласкателства – но искам честната ти дума, че няма да ги използваш срещу него.

КАКВО СТАВА СЛЕД 12-АТА ГОДИНА - активират се и Слънцата в Лъв.

Оптимизмът и чарът му привличат всички погледи, присъствието е украса за всяка компания. Творческите му хрумвания бележат и отиването да магазина, и миенето на зъбите, и писането на домашните. Притежава ярки сценични дарби и нюх към развлечения. Извинява се сякаш няма нищо и моли сякаш заповядва. За него е очевидно, че е най-добър във всичко, а ако искате и вие с таткото да сте добри, трябва да се съгласявате с него. Приятелският живот е активен, но отношенията не са типични за приятелство - напомнят по-скоро на крал и свита. Тъй като се счита за единствен както Слънцето, за Лъва е трудно да общува равнопоставено. Нарочно избира приятели, които няма да го засенчат, а срещне ли равен чар и талант - го избягва и в краен случай напада. Много трудно ще стигне до истината „Предпочитам надарен враг пред посредствен приятел.“, но е добре да опита или ти да му я подскажеш. Скуката го обижда - твоето детенце жадува да се превърне в истинска звезда и е способно на това. Вярвай му и го насърчавай да се бори.

БАБИНИ СЪВЕТИ КЪМ РОДИТЕЛЯ НА ТИЙНЕЙДЖЪР ЛЪВ:

  • Подчертавай, че най-блестящите звезди са най-мили с хората и се държат като с равни със слабите и с децата, донасяйки на света героичния лъвски дух (или просто го насочи към някоя благотворителна дейност);
  • Замени изискванията с възхищение от целта;
  • Помогни му да намери интересни занимания – първо хоби, а после и работа. Иначе скуката ще го подведе към прочутата лъвска леност. Научи го, че сам е отговорен за работата си;
  • Споменавай за лъвските трудности във взаимоотношенията – да се научи да дава на другите лично време и свобода. Да се научи да изслушва – приличното време е 5 минути, а не 5 секунди. Да не изисква подчинение и царски услуги, защото това може да бъде обидно;
  • Научи го, че при Лъва показател за зрялост е равностойното приятелство;
  • Нека знае, че великото геройство спасява слабите и обикновените, и не се прави чрез тях, а за тях.

Хранене: С намаляване на месата в менюто, Лъвът ще изгради по-лесно интелекта и липсващия демократизъм в характера си. Да комбинира скъпата силна храна със зеленчуци и малко хляб. Цитрусите също са много подходящи.

Здраве: Проблеми със сърцето, кръвоносната система и жлъчката могат да се появят, ако пропусне да дава много любов, както е естествено за най-силния.