
Карфиолите, брюкселското зеле и броколите защитават организма от радиацията по време на лечение на ракови заболявания, откриха американски учени.
Карфиолите, брюкселското зеле и броколите защитават организма от радиацията по време на лечение на ракови заболявания, откриха американски учени.
Изследователите доказали твърдението си с лабораторни експерименти върху гризачи. Резултатите показват, че тези зеленчуци предпазват от смъртоносните дози радиация по време на лечението. Те защитават тъканите при лъчевата терапия и намаляват шанса за заболявания, причинени от облъчването.
Данните сочат, че повечето гризачи умират след облъчването, но тези, които приемат веществата от зеленчуците остават живи 30 дни след излагането на радиация.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.