Защо взаимоотношенията през отпуската са по-страстни?

от

Според проучванията над 50 % от двойките в световен мащаб се наслаждават на по – страстни взаимоотношения през отпуската.

Според проучванията над 50 % от двойките в световен мащаб се наслаждават на по – страстни взаимоотношения през отпуската. И за това си има съвсем логично обяснение.

Липсата на ежедневен стрес и ангажиращи съзнанието отговорности дава възможност за по-пълноценно и дълготрайно общуване с партньора. А това автоматично рефлектира върху настроението и нагласата към секса.

Вижте кои са основните фактори за повече страст през отпуската и защо действат толкова ефективно.

Защо взаимоотношенията през отпуската са по-страстни?

Забелязали ли сте, че щом потеглите към дестинацията за почивка или затворите вратата на офиса за седмица отпуск, мозъкът ви автоматично се изключва за всички стресови фактори, които не ви позволяват да прекарвате пълноценно времето с любимите си хора. А сърцето ви затръпва от вълнение за всички вълнуващи неща, които ще правите, без да се тревожите, че в списъка ви има още куп задължения. Включително горещите преживявания в спалнята.

Всъщност, точно така се случва. Щом съзнанието вече е свободно, тялото има пълна свобода за действие. Освен положителните емоции, съпътстващи една почивка, можете да реализирате сексуалните си фантазии за ласки в морето, гората или на плажа, да сте готови за ласки по всяко време, да се потапяте във всеки момент и да го изживявате тук и сега. Особено ако сте с децата и трябва да съобразявате интимните си контакти с техния режим.

Защо взаимоотношенията през отпуската са по-страстни?Дори не е задължително да пътувате далеч или да харчите много средства. Почивка на палатка сред природата също действа изключително ревитализиращо. Самата мисъл, че сте далеч от дома и работата предразполага организма към вътрешен релакс. Ето защо:

Липсва рутината

Отпуската, особено прекарана на почивка, ви откъсва от рутинните задължения, които иначе запълват целия ви ден. Вместо това се случват толкова нови, неочаквани и непланирани събития, че отношението ви към света и хората наоколо от самосебе си се променя. Няма задължения, няма ангажименти, няма срокове за изпълнение или вечеря за приготвяне. На преден план излизат удоволствията и спонтанността, в това число и сексът.

Настроението е по-добро

Настроението е пряко свързано с ежедневните занимания. Много често динамиката на деня е източник на потиснатост, агресия, депресия, неудовлетворение и умора – фактори, които се отразяват пагубно върху сексуалното желание, особено при жените. И обратно, времето прекарано далеч от тях, подобрява вътрешната нагласа. Появяват се искрата в погледа, ведрина на лицето, желание за живот и приключения.

По-отпуснати сте

Почивката предполага абсолютна свобода на действие по програма, съобразена единствено с личните ви предпочитания. Това означава, че не се налага да мислите за стресиращите служебни проекти, купищата пране за гладене, споровете с роднините и всичко останало, което иначе обсебва и напряга съзнанието ви. Съответно колкото по-отпуснати се чувствате, толкова по-любвеобвилно настороени сте. И се наслаждавате пълноценно на сексуалните контакти с партньора си. Нещо повече, изпитвате нужда сами да ги инициирате.

Защо взаимоотношенията през отпуската са по-страстни?Има елемент на вълнение

Пътуването винаги носи вълнение. Новото място носи нови емоции, нови преживявания и изцяло нова заобикаляща среда. А това е чудесен стимул за разпалване на искрата в интимния живот. Без значение дали е планинско приключение или целодневно излежаване на плажа, самата идея за прекарване известно време насаме с любимия човек (и евентуално децата), без странични фактори, които да отнемат взаимно вниманието, носи тръпка в ежедневието.

Обстановката е различна

Смяната на обстановката винаги действа възбуждащо за сексуалното желание. Причината вероятно е в освобождаването на хормона на удоволствието допамин в мозъка, който автоматично подава сигнал за отпускане на тялото. Да не говорим за сексапилното ваканционно облекло, което провокира желание за секс, за изобилието от храни и напитки, някои от които мощни афродизиаци, консумирани без задръжки, за всевъзможните варианти за забавление, които освобождават напрежението. Всичко това е достатъчна предпоставка за началото на любовна игра между партньорите.

Затова, ако чувствате, че страстта във взаимоотношенията с партньора ви е угаснала, възползвайте се максимално от отпуската да я съживите. Всъщност, няма да е никак трудно щом сте заедно и полагате общи усилия да се откъснете от действителността.