В Белгия започна седмицата на пържените картофи - едно от традиционните и любими ястия на белгийците.
Тази година събитието, което отдава почит на пържените картофи, ще продължи от 28 ноември до 4 декември. Участниците в седмицата - собственици на заведения, предлагащи пържени картофи в Брюксел, сготвиха за любителите на този вид бърза храна специален сос, който носи името на символа на града - известния Атомиум.
Рецептата за соса Атомиум се пази в тайна. Макар че ястието е световноизвестно като френски картофи ("French fries"), белгийците твърдят, че то е национално изобретение, което води началото си в страната от 16-ти век. През 2008 г. в североизточния белгийски град Брюж беше открит първият музей на пържените картофи.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.