Запази романтиката в брака

от 4

Романтиката е една от най-важните съставки на сполучливия брак. Тя се крепи върху надеждите и мечтите за щастлив съвместен живот, които двойката гради.

Романтиката е една от най-важните съставки на сполучливия брак. Тя се крепи върху надеждите и мечтите за щастлив съвместен живот, които двойката гради. Връзката ще бъде приятна и пълноценна докато и двамата партньори са наясно какво вдъхновява тези мечти и надежди. Следващите няколко съвета ще ти помогнат да поддържаш романтичното пламъче живо, но помни – без значение колко много статии „предписват“ семейно щастие, в крайна сметка то зависи изцяло и единствено от теб, твоят партньор и начина, по който двамата гледате на отношенията си.

 
Нищо не е перфектно

Не очаквай перфектни взаимоотношения. Това се случва само в приказките. Проблемите неизбежно ще се появят и ти ще бъдеш наранена. От друга страна, ако прекалено много си обсебена от тези проблеми, няма да имаш възможност да обърнеш достатъчно внимание на хубавите моменти във връзката си.

Ако целта ти все пак са именно перфектните взаимоотношения, сравни състоянието на брака си в момента, с това, което мислиш, че трябва той да представлява. Вероятно ще се разочароваш. Много по-ползотворно ще е целта ти да бъде подобряването на интимната връзка. За да съществува любов, тя трябва да се крепи върху вярването, че и двамата можете да продължите да градите щастието си.

Твоето отношение трябва да алармира партньора ти, че търпеливо се опитваш да намериш път към него. Това обаче няма да е лесно, защото си е живо предизвикателство да си толерантна и да се въздържаш от упреци. Но съзнателните опити да се държиш по този начин правят чудеса.

Използвай добрите страни

Спри се на дейностите, които и двамата обичате и ги правете заедно. Това може да е готвене, спортуване, някакво хоби, разговаряне, почивка, интерес към изкуството или пък семейни занимания. Общите интереси запазват намесата на всеки един от партньорите в живота на другия.

Сподели с половинката си идеите, които ти се въртят в съзнанието за по-забавно съвместно съжителство. Разкажи му за стратегиите, които използваш, когато искаш да постигнеш нещо или пък когато имаш желание да се забавляваш. И двамата изкажете виждането си за това, кое според вас е интересно, кое си заслужава усилията и кое ще действа стимулиращо на брака ви. Положителните идеи ще подействат приятно и удовлетворително и на двама ви.

Окуражи партньора си да действа и да взима сам решения. И двамата ще сте способни да постигнете повече с подкрепата и насърчаването на другия. Бъдете търпеливи, когато се появи несъгласие. Ако чувстваш нуждата да изразиш критично мнение, предложи привлекателен алтернативен вариант, вместо само упрек. Окуражаването ти със сигурност ще подейства по-продуктивно на половинката ти, отколкото възраженията.

Хубавите неща в живота са много по-важни от разочарованията. Награди себе си и партньора си за доброто, което правите и си дайте малко време да се насладите на това, което обичате да правите.

 - Приготви нещо за хапване и го поднеси на своя любим докато той върши някаква работа в дома ви. Без значение дали седи на бюротоб и пресмята бюджета или пък поправя нещо, този жест от ваша страна ще му покаже, че цените труда му.

 - Сгответе нещо заедно, а през това време си пуснете романтична музика и си отворете бутилка вино или две бири.

 - Направи нещо, което обикновено е задължение на половинката ти. Когато те попита защо, му отговори простичко: „Защото те обичам!“

 - Поне веднъж месечно излизайте само двамата – на истинска среща. Без значение как и къде ще прекарате времето си, това ще е само вашият момент.

 - Прояви интерес към нещо, което е в приоритетите на любимия ти, покажи му, че тази тема те вълнува и поискай от него да те въведе в подробностите на материята.
 
 - Направете си разходка в близкия парк или сред природата, хванати за ръце и разговаряйки.

 - Всяка сутрин му приготвяй кафето, без да се налага той да те моли за това.

 - Открито и щедро поощрявай половинката си пред другите хора.

 - Винаги целувай любимия си преди един от двама ви да излезе и всеки ден казвай „Обичам те!“

Романтиката в брака се запазва, когато и двамата партньори го искат и полагат постоянни усилия за това. Когато прекарвате заедно свободното си време, грижите се общуването да протича гладко и показвате на другия, че го цените, чувствата, които сте изпитвали в началото на връзката ви, започват да горят с нови сили.