Законите на щастието

• от

Законите на щастието не ограничават и не изискват. Напротив, те дават свобода на ума и душата ви и ви помагат да осъзнаете истинския смисъл на живота.
Законите на щастието

Законите на щастието

Законите на щастието не ограничават и не изискват. Напротив, те дават свобода на ума и душата ви и ви помагат да осъзнаете истинския смисъл на живота. Законите на щастието са простички действия с безценна стойност. Те се крият в малките неща и вършат големи чудеса. Отварят врата към едно по - извисено съществуване и строят мост към семейната хармония.

Прилагайте ги всеки ден и ще живеете по – щастливо.

Усмихвайте се

Нищо не озарява по-добре лицето и не сваля преградите в общуването от една усмивка. Тя е и чудесен камуфлаж за истинското ви душевно състояние. Превърнете я в рефлекс. Дори без повод повдигайте ъгълчетата на устата. Скоро искреността ще се появи. Защото както са казали мъдреците: Понякога щастието е повод за усмивка, но друг път усмивката може да бъде повод за щастие.

Помагайте

С каквото можете и на когато можете. Щом е от сърце, добрината винаги дарява щастие и изпълва живота със смисъл. За вас и за онзи, комуто я правите. Не чакайте нищо в замяна, но бъдете сигурни, че ще бъдете щедро възнаградени в подходящия момент.

Прощавайте

Прошката е акт на пречистване и на духовно извисение. Но не за някой друг, а за вас самите. Научете се да прощавате и ще усетите колко по-лек и щастлив ще е животът ви. Дали и как ще кажете на човек, че сте му простили е ваше решение. Важното е да изхвърлите съпротивата и гнева от душата си.

Четете

Няколко страници от предпочитан жанр книги наистина повдигат настроението. А минутите, прекарани с любимо списание са сладко бягство в света на модата, клюките, пътешествията и лукса. И посяват нови мечти и цели, които повдигат духа и осмислят дните.

Медитирайте

Може да ви звучи глупаво, но поне опитайте. Просто затворете очи, изчистете съзнанието си и се концентрирайте върху дишането – бавно и дълбоко. Седнете в традиционната поза с кръстосани крака и ръце на колене или се отпуснете в любимото си кресло. Ако мисълта ви блуждае, визуализирайте нещо позитивно – зелена поляна, гора, слънчева светлина, която прониква в тялото ви. Опитвайте докато се получи. И след това не спирайте. 10 минути на ден са достатъчни да се заредите със свежа и жизнена енергия.

Спортувайте

Тук не става дума за интензивна едночасова тренировка, а за нещо тонизиращо и по-скоро приятно. Няколко минути дневно йога, сутрешен джогинг, стречинг или аеробика ще ви заредят с енергия и ще изваят фигурата ви. Освен това ще ви помогнат да изразходвате негативната енергия, ще стимулират мозъчната дейност и ще освежат съзананието ви.

Глезете се

Една гореща вана с ароматни мехурчета, бърза хидратираща маска на лицето или пакетчета лайка на очите вършат чудеса. Или пък помолете любимия да ви направи един масаж. Тези бързи разкрасителни ритуали всъщност са необходимо удоволствие за всяка съвременна жена. Същото важи и за храненето. От време навреме си позволявайте някое любимо сладко изкушение и пълноценни хранения през деня.

Вземете си домашен любимец

Една пухкава животинка изпълва дома с живот и е неизчерпаем източник на щастие за цялото семейство. Какво като малко цапа? С времето ще се научи на хигиенни навици. Но от първия ден ще ви дарява топлина и спокойствие, ще ви забавлява и търпеливо ще понася умората ви, ще стои мълчаливо до вас дори в най-трудните моменти.

Забавлявайте се

Включете любимата си музика и потанцувайте на воля у дома. Поне два пъти седмично гледайте интересен филм. Намирайте по 10 минути дневно да се чуете с приятелка или близък. Оползотворявайте уикендите с разходка из природата, басейн или шопинг. Правете нещата, които обичате при всяка отдала ви се възможност.

Оставайте насаме със себе си

Разходката в парка или на път за вкъщи е чудесна възможност да оставите мислите си да се реят свободно, а съзнанието да презареди на домашен режим. Или пък просто се възползвайте от свободното време докато детето спи или чакате половинката си да се прибере. Това е моментът, в който можете да благодарите за всички неща, които ви правят щастливи и да потърсите решение на наболял проблем.

Водете си дневник

Може да ви звучи незряло, но всъщност носи неповторимо вътрешно удовлетворение. Дори не е задължително да го попълвате всеки ден, а само когато почувствате нужда да излеете душата си. Необходима ви е само една малка тетрадка, в която да записвате преживяванията от деня, съкровените чувства и емоции, които не намирате смелост да споделите с никого, дори надеждите си.

Прекарвайте време със семейството

Времето прекарано със семейството и с любимите хора може би е най – голямото щастие. Затова му се посвещавайте пълноценно и колкото е възможно по – често. Изразявайте безрезервно обичта си и благодарете на Бог, че сте заедно. Ценете онова, което имате, не бъдете алчни за онова, което нямате, наслаждавайте се на всеки нов ден и не забравяйте, че сами градите своето щастие.