Влияние на скъпоценните камъни: Кой камък ще пази и майката, и детето едновременно?

от

Разберете кои камъни се считат за най-подходящи по време на бременността? Кои подхождат на жената в качеството на талисмани за съхранение на здравето? Кой камък ще пази и майката, и детето едновременно?

Още от древността се вярва, че талисмани и амулети от скъпоценни камъни защитават семейството от болести и проблеми. Женският организъм реагира деликатно на енергията на скъпоценните камъни. Практически всеки камък може да донесе щастие на жената, ако тя вярва в неговата магическа сила.

А кои камъни се считат за най-подходящи по време на бременността?

Искам да бъда мама! Бременността и раждането правят жената много по-чувствителна и ранима. Тя се нуждае от защита и подкрепа. И ако потърси тази защита във вид на талисман, то кой камък би подхождал най-много за тази роля?

Експертите считат, че това е гранитът.

При това както червеният, така и светло-зеленият. Скъпоценният камък дава сили и енергия през бременността. Гранитът помага правилно да се настроиш за раждането и облекчава родовите болки. А украшение с гранит е чудесен подарък за младата мама след раждането. То ще защитава не само нея, но и бебето.

Млечно-белият непрозрачен опал, наричан кахолонг,

се явява символ на плодородие в много страни на Изтока. Счита се, че талисман от кахолонг ще помогне на бременната благополучно да износи и роди детето. Камъкът е полезен за здравето на раждащата жена, той ускорява процеса на възстановяване и подобрява лактацията. През бременността този камък предпазва своята притежателка от стресови преживявания. Също така кахолонгът помага за укрепване на семейните отношения, способства да се съхрани любовта и страстта между мъжа и жената.

Изумрудът и аметистът

се явяват силни помощници на жената, която дълго време прави опити за забременяване. Не се препоръчва да съчетаваш тези камъни, тъй като те оказват сходно действие на организма. Сребърен пръстен с един от тези минерали способства за зачатието.

Изумрудът помага да се справиш с нервността по време на бременността и облекчава процеса на раждане.

Аметистът ще ти помогне по-бързо да навлезеш в ролята на майка.

Амулети за здраве

Кои скъпоценни камъни подхождат на жената в качеството на талисмани за съхранение на здравето?

Сред фаворитите е карнеол.

Този камък се счита за женски, тъй като влияе на сърдечната чакра. Скъпоценният камък помага да намериш своята любов и семейното щастие. Но неговото основно въздействие е да защитава женското здраве.

Украшение с карнеол помага за забременяване и също така ще те избави от проблеми с износването на детето и раждането. Камъкът има способността да лекува рани и спира кървенето, затова не го забравяй, когато се запътиш към болницата, за да родиш.

Енергията на перлите

се свързва с ритмите на Луната, затова те оказват силно и положително въздействие върху женския организъм. Перлите влияят позитивно на кръвоносната система и намаляват интензивността на кръвотечение. За женското здраве са полезни още с това, че възпрепятстват възникването на инфекциозни заболявания и възпалителни процеси. В Китай перлите се считат за талисман на плодородието и продължаването на рода, затова се препоръчват като украшение за жени, които искат да забременеят.

Най-добрият камък, който помага за забременяване е ахат.

Предпазва от развитие на възпалителни процеси, способства за лечение на женски болести. Жена, която иска за забременее, е добре да носи ахат с бял цвят. Камъкът защитава бъдещата мама от негативни емоции, а след раждането активира производството на кърма. Освен това скъпоценният камък има свойството бързо да извади токсините и така спасява своята бременна притежателка от повръщане.

Мама и бебчо. Кой камък ще пази и майката, и детето едновременно?

Планинският кристал

защитава от болести на горните дихателни пътища през бременността, помага за съхраняване на правилното дишане по време на раждане. Кристалът дава на новороденото своята магична сила и го защитава от „лоши очи“. А младата мама успява да увеличи млякото си с помощта на камъка. Кристалът се бори със следродилната депресия и възстановява силите след безсънни нощи над детското креватче.

Най-добрият подарък за „новородената” майка е украшение с диамант.

Диамантът защитава от всички болести, нещастни случаи и травми. В някои страни съветват да носиш този камък, ако дълго си се опитвала да забременееш. За новороденото диамантът се явява талисман за бъдещо щастие и успешен живот. Освен това камъкът нормализира повишената температура, справя се с токсините и активизира обменните процеси.

Най-добрите амулети за новороденото и неговата майка са с тюркоаз или яспис.

Камъните защитават от негативното влияние на чуждите хора. Тюркоазът пази здравето на детето, закалява го и го прави силно, а на мама помага за възстановяване след тежко раждане. Съветът е да се носи яспис като предпазване от травми и падания. Камъкът отстранява и проблемите със съня на малкото.