Можете ли да си представите японка с наднормено тегло? Ако да, поздравления – имате голямо въображение. В действителност процентът на затлъстели хора в Япония е един от най-ниските в света – само 3,5%. Ето и някои прости правила на японците за по-красива фигура.
Вероятно знаете, че оризът, основа на азиатската кухня, е не само основната гарнитура, но и заместител на хляба. Въпреки факта, че оризът е продукт с високо съдържание на въглехидрати, той е основен „виновник” за стройната фигура на японките. Просто рецептата не е каквато сме свикнали. Азиатките не го осоляват, не добавят мазнина, а го ядат просто варен.
Японските жени почти не ядат тлъсто месо, но не могат без прясна риба и морски дарове. Те са източник на йод, омега-3, които намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания, както и проблемите с щитовидната жлеза.
Малките порции е другата тайна загадка за стройните японки. И това не е от алчност и скъперничество. Освен това в японката кухня липсват пържените съхрани, защото се консумира предимно сварено или задушено на пара.
Зеленият чай е не само източник на антиоксиданти, които забавят процеса на стареене, но също така и верен помощник в процеса на намаляване на теглото. Нещото, което наистина си заслужава да заимствате от азиатската култура са чаените церемонии. Полезно е да се пие чай поне няколко пъти на ден.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.