Учени създадоха ябълки със синтетични влакна, които не предизвикват алергии.
Около 75% от хората страдат към алергия към полени и често се сблъскват с неприятната реакция и при яденето на ябълки.
Сега специалистите по молекулярната биология намериха решение на проблема, създавайки ябълка без естествени влакна.
Генетичният плод все още е в процес на тестване и не е годен за ядене.
Експерти от университета в Холандия са се заели с нелеката задача да проучат и елиминират възможните странични ефекти върху човека.
През последните години усилено се разработват хипоалергенни продукти, тъй като страдащите от алергии се увеличават с много бързи темпове.
Основната пречка, която стои на пътя на експеримента е нежеланието на хората да се хранят с генетично модифицирани храни.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.