Сушените плодове причиняват най-много алергии

• от

Сушените плодове, скаридите и прасковите увеличават значително случаите на хранителни алергии.

сушени плодове и алергияСушените плодове, скаридите и прасковите увеличават значително случаите на хранителни алергии.

Данните от проучване, проведено в Испания, показват, че хранителните алергии засягат 3% от общото население и 8% от децата в развитите страни. Според специалистите увеличаването на случаите от алергия е свързано с "западния начин на живот", пиенето на антибиотици още от ранна детска възраст и консумирането на готови храни. Над 30% от хората страдат от някакъв вид сърбеж, болка или задух, което може да доведе до изпадане в безсъзнание и да застраши живота.

Експертите подчертават необходимостта от образоване на населението в тази насока, за да могат хората да знаят какво може да доведе до алергия и как да го избягват. /БГНЕС