"Всеки момент с двамата ми скъпи мъже е любим и специален."

от 1

Всеки човек е уникален, единствен и неповторим ;) Всеки има своята история, наситена с безброй вълнуващи моменти и ценни уроци, които допринасят за неговия образ.

Всеки човек е уникален, единствен и неповторим ;) Всеки има своята история, наситена с безброй вълнуващи моменти и ценни уроци, които допринасят за неговия образ.

Стефка Георгиева - “Stefinka89“, не е изключение. И макар за себе си да казва, че е една обикновена жена, зад профила й стои една всеотдайна майка й съпруга с един хармоничен свят у дома: страхотен мъж & прекрасно дете, които я разсмиват, дават й сили, вдъхват й живот.

Оставам с впечатлението, че майчинството й дава толкова много, че я прави пълноценна и е точно тази частица, която осмисля живота й.

семейство Планирана ли бе твоята бременност?

От много малка винаги съм си мечтала да стана майка. Бременността ми беше планирана и много желана.

Как съобщи на таткото чудесната новина?

Честно да си призная, въпреки че бременността ми беше планирана, исках да кажа по специален начин на моя съпруг. Но след неколкократното виждане на една чертичка човек малко или много потъва в не толкова хубави мисли. Никога няма да забравя...стоеше на терасата с мисълта, че ще е поредният тест с една черта. Но уви - връхлетях от банята и единственото, което успях да кажа беше „мило, две чертички”. И двамата бяхме много щастливи.

През какви чувства и емоционални състояния премина по време на бременността? Спазваше ли някакъв специален режим?

През моята бременност съм изпадала, както повечето жени, в много променливи емоционални състояния. Но никога по-драстични. Чувствах се добре. Да, вярно е, не всеки момент от бременността е така приятен, има и не толкова комфортни дни, но те са нищо в сравнение с другите и с усещането, че нещо в теб расте.

Режим не съм спазвала. Хапвах си винаги, когато поискам и каквото поискам.

Как роди?

Как роди?

Много исках да родя нормално, но за жалост ми се наложи със секцио. Много се надявам следващия път да родя нормално.

Помага ли ти някой в грижите за малкия през деня?

Никой не ми помагаше в грижите за отглеждането на детето. Можех да разчитам единствено на моя съпруг като се върне от работа.

Какво ти е отношението към кърменето? Смяташ ли, че едно бебе трябва да се храни по час или когато само си поиска?

Аз съм изцяло „За“ кърменето. За мен няма по-полезна храна от майчината кърма. Но не съм за храненето по час. Храних сина си на поискване. Моето мнение е, че едно бебе ако е гладно, то това ще се разбере. Много е важна и връзката, която има между майката и детето.

Кога включи и други храни в режима на малкото ти съкровище?

Може би ще предизвикам десетки възмущения в много майки, но съм за ранното захранване. Захраних сина си на 3 – ия месеца.

Промени ли те майчинството?

Много хубав въпрос :) Майчинството ме промени много и продължава да ме променя. Когато гледаш отстрани е много по различно, независимо дали се стремиш към това. Имаше неща, които не одобрявах, а сега одобрявам и обратното. Просто е друго, когато вече станеш майка. Няма как да не се промениш. Етапите на бременността, раждането и появата на бял свят на така чаканото бебче те променя. В теб се създава майчин инстинкт. Мога много да пиша по темата, но да не отегчавам читателите :)

Какво ти дава и какво ти „отнема“ майчинството?

Какво ти дава и какво ти „отнема“ майчинството?

Майчинството ми дава много. Благодарение на моето малко слънчице аз се усмихвам, то озарява моя ден. Не смятам, че има нещо което ми отнема майчинството, но малко сън ще ми се отрази много добре ;)

На какво би искала да научиш твоето съкровище? На какво те учи то?

Искам да го науча да бъде силен, отговорен и да стои зад думите и действията си. Искам още да го науча да цени това, което има, да цени доброто и да дарява добро.

Моето малко детенце ме учи на доста неща, които се предполага, че като голям човек трябва да знам. Учи ме и продължава всеки ден да ме учи да съм по-сдържана, по-силна и да не се отказвам. Понякога е нужно само да погледнеш детето си и да ти даде сила да продължиш в борбата с трудностите.

дете


Какъв родител си? /строг, амбициозен ..../

Какъв родител съм... :) Със сигурност не такъв какъвто искам да бъда или съм мислила, че ще бъда. Всеки ден за мен е борба между това в даден момент да съм добра или лоша, да се скарам или само да обясня. Всеки ден се уча и опитвам да стана по-добър родител.

Как се справяш с детския инат, с налагането, с думичката „Не”, с подражанието …..?

От скоро се сблъсквам с ината на моето дете. И преди го показваше, но вече започна да се налага и да потропва с крак. Още не съм се преборила, но се опитвам с думи да обясня, че това не е правилно и не бива да се прави така. Смятам, че тактиката „нашамарване и в ъгъла“ не е решение.

Коя е любимата дума на твоето съкровище?

Не знам дали има любима дума, мога само да предполагам :) Има доста думички в репертоара му :)

Кои са пакостите, които прави с удоволствие?

Кои са пакостите, които прави с удоволствие?

Ето тук вече мога да изпиша доста :) Моето слънчице по принцип е голям беляджия. Много идейки за бели му идват на ум :)

Смяташ ли, че момичетата и момчетата трябва да се възпитават различно?

Определено смятам, че има неща, за които момиченцата и момченцата трябва да се възпитават по различен начин. Но може и да греша. Бях прочела една статия със заглавие ‘’Момичетата се отглеждат и възпитават с търпение и нежност”, но това означава ли, че момченцата не се отглеждат с търпение и нежност?

Често чуваме „липсват му / й първите 7 години”... Смяташ ли, че те наистина са важни за бъдещото поведение и развитие на едно дете?

О, да, определено смятам, че са много важни.

Имате ли с твоя съпруг конкретни планове, мечти за вашето дете – каква да стане, с какво да се занимава в професионален план?

Не, конкретни планове нямаме. Не искаме и да го подтикваме към нещо конкретно. Нека порасне и види какво го влече. Единственото, което искаме е да практикува някакъв вид спорт. Но за професия нямаме намерение да се налагаме.

Кои са ценните съвети, които си получила за майчинството; кои са полезните съвети, които на теб са ти помогнали и ти помагат, които би искала да споделиш с останалите приятели в Moetodete.bg?

Ценни съвети... :) Всеки съвет е ценен в един или в друг момент. Мога да кажа на другите майки - бъдете спокойни и приемайте всичко с усмивка. Запазвайте самообладание и винаги поглеждайте и от другата страна. Зная, лесно е на думи, и аз се стремя към това, но за жалост не винаги успявам.

Кои са любимите ви семейни съвместни занимания (с малките и с цялото семейство)?

Кои са любимите ви семейни съвместни занимания (с малките и с цялото семейство)?

Много обичаме да ходим на излетчета сред природата, да излизаме на разходки, но и едно от най любимите ни занимания е, когато нашият тати се прибере, да се боричкаме на леглото. Всеки момент, прекаран с двамата ми скъпи мъже, е любим и специален.родители


Успяваш ли да „откраднеш“ малко време за себе си?

Честно да си призная успявам да си ’’открадна” по малко време и на пресекулки да седна на компютъра докато малкият си играе. Рядко имам време да остана насаме със себе си.

Какви са твоите тайни за красота? Суетна ли си?

Не съм никак суетна жена. Не съм и от този тип жени, които се контят преди да излязат. Гримирам се много рядко и харесвам спортния стил.

Кои са твоите силни и слаби страни?

Силната ми страна - искам ли нещо боря се до край за него. Слабата ми страна - прекалено доверчива съм, а в днешно време не трябва да се има вяра на почти никого.

Какво е щастието за теб?

Щастието за мен е хората, които обичам да са здрави, усмихнати и удовлетворени от самите себе си.

Любимо ястие ...... Много са и предимно вредни храни.

Любима песен ...... Celine Dion „My Heart Will Go On”, Nana „Lonely”

Любим цвят.......Розов, син, зелен.

Най-вълнуващият и романтичен момент....... Много романтични моменти съм имала. Когато се събрах с моя мъж....когато ми предложи.....един мой рожден ден, на който се чувствах като в романтичен филм...

Съкровена мечта ...... Нека си я оставя в моето сърце и съзнание :).

Обичам да ........ бъда с моето семейство

Вярвам в ..... себе си, в човека до мен, в мечтите си

снимки: личен архив