Продукти: 250 г ориз, 4 моркова, 50 г ябълки (сурови или сушени), 400 мл вода, 30 мл зехтин (може и олио).
Приготвяне: Изчисти ориза и го измий. После измий сушените ябълки и ги накисни във вода за 20–30 минути. След това ги смели и ги смеси с ориза. Прецеди през марля водата от накиснатите ябълки и я добави към ориза. Настържи морковите и ги пусни във вряща вода. Добави оризово-ябълковата смес. Остави сместта да поври под капак 10–15 мин. Накрая се прибавя мазнината.
Зеленчуков пилаф с ябълки

Рецепта | Зеленчуков пилаф с ябълки |
Възраст | Рецепти за основни ястия |
Рецепти за бебета след 6 месеца |
Рецепта Зеленчуков пилаф с ябълки
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.