Продукти: 300 г. телешка кайма, 1 средно голяма тиквичка, 2 с.л. зехтин. 40 гр. краве масло, 1 глава лук, 1 с.л. ориз, 2-3 домата, 1/2 чаена чаша кисело мляко, 1 яйце, 1 с.л. брашно, магданоз, червен пипер, сол.
Начин на приготвяне: Нарязаният лук и оризът се задушават в зехтина с малко вода. Добавят се част от настърганите домати, каймата и червеният пипер. Сместа се задушава няколко минути и се слагат тиквичката, нарязана на кубчета, и магданозът. Посолява се, разбърква се добре и се изсипва в тава. Долива се малко вода, прибавят се останалите домати и отгоре се нареждат парченца масло.
Мусаката се пече в умерена фурна. Когато е почти готова, се залива със смес от яйцето и киселото мляко.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.