Продукти: 500 гр. кайма, 50 гр. шунка, 2 яйца, 1 филия сух хляб, 1/2 чаена чаша адаптирано мляко, 2 сварени моркова, 1 супени лъжици консервиран или задушен в масло и пасиран грах, 2 кисели краставички, нарязани на много ситни квадратчета, 2 супени лъжици масло, галета, сол на вкус, 100-150 гр. настърган кашкавал, три сварени яйца
Приготвяне: Каймата се омесва като за кюфтета, с накиснатия в млякото хляб, едно цяло яйце, един жълтък и сол. Сместа се оставя да отлежи половин час на хладно, след което се разстила върху намокрена кърпа или домакинско фолио. На два пръста от края на сместа се слагат пасирания грах, нарязаната на много ситно шунка, нарязаните кисели краставички и сварените моркови. Върху тази смес се слагат едно до друго по дължина две - три сварени яйца. С помощта на фолиото или кърпата от каймата и плънката се оформя руло, което се слага в намазана с мазнина продълговата форма, намазва се отгоре с разбития белтък на едното сурово яйце, поръсва се леко с галета, полива се с две супени лъжици разтопено краве масло и се пече в умерена фурна около 15 минути. След като рулото е полуизпечено, се набожда на няколко места с вилица и се допича.
Докато е още топло, рулото се наръсва с настъргания кашкавал. Оставя се да изстине и се нарязва на филии, които се сервират с подходяща гарнитура от пасирани варени картофки.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.