Пъстър омлет

Продукти:

  • 1/2 кг картофи
  • 2 суп. л. олио
  • 1 глава кромид лук
  • 1 червена чушка
  • 100 г шунка
  • 50 г сварен грах
  • сол и чер пипер на вкус
  • 6 яйца
  • 1-2 стръка зелен лук

Приготвяне:

Свари обелените картофи за няколко минути в подосолена вода. След като изстинат, ги нарежи на шайби.

Задуши в тиган ситно нарязания лук и нарязаната на парченца чушка.

Добави картофите, шунката – на кубчета, и граха и разбъркай внимателно.

Разбий яйцата, добави нарязания на ситно зелен лук, подправки на вкус и излей сместа в тигана.

След 4-5 минути, когато долната част на омлета стане плътна, прехвърли тигана в загрятата фурна, за да се запече отгоре.

Рецепта Пъстър омлет