Продукти:
- 1/2 кг картофи
- 2 суп. л. олио
- 1 глава кромид лук
- 1 червена чушка
- 100 г шунка
- 50 г сварен грах
- сол и чер пипер на вкус
- 6 яйца
- 1-2 стръка зелен лук
Приготвяне:
Свари обелените картофи за няколко минути в подосолена вода. След като изстинат, ги нарежи на шайби.
Задуши в тиган ситно нарязания лук и нарязаната на парченца чушка.
Добави картофите, шунката – на кубчета, и граха и разбъркай внимателно.
Разбий яйцата, добави нарязания на ситно зелен лук, подправки на вкус и излей сместа в тигана.
След 4-5 минути, когато долната част на омлета стане плътна, прехвърли тигана в загрятата фурна, за да се запече отгоре.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.