Продукти:
- Обикновени бисквити – 400 г
- прясно мляко – 1 каф.ч.
- 4 ябълки
- смлени орехови ядки (по желание) – 1 каф. ч.
- канела – 1 ч.л.
За крема:
- 500 г изцедено кисело мляко
- пудра захар – 2 суп.л.
Приготвяне:
Смели или счукай на ситно бисквитите. Наръси ги с прясното мляко, за да омекнат.
Половината бисквити сложи плътно на дъното на форма за торта. Обелените и настъргани на ситно ябълки смеси с канелата и орехите. Полученият крем намажи върху блата, отгоре завърши с останалите бисквити.
Притискай леко всеки пласт от тортата. Остави я да престои около 10 ч. в хладилник и после внимателно я извади от формата.
Можеш да я покриеш с крем от разбита със захар сметана или да поръсиш с пудра захар, настъргани орехи, настърган бял шоколад.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.