Бисквитена торта с ябълки

Рецепта
Рецепта Бисквитена торта с ябълки
Възраст Рецепти за десерти
Рецепти за цялото семейство

Продукти:

  • Обикновени бисквити – 400 г
  • прясно мляко – 1 каф.ч.
  • 4 ябълки
  • смлени орехови ядки (по желание) – 1 каф. ч.
  • канела – 1 ч.л.

За крема:

  • 500 г изцедено кисело мляко
  • пудра захар – 2 суп.л.

Приготвяне:

Смели или счукай на ситно бисквитите. Наръси ги с прясното мляко, за да омекнат.

Половината бисквити сложи плътно на дъното на форма за торта. Обелените и настъргани на ситно ябълки смеси с канелата и орехите. Полученият крем намажи върху блата, отгоре завърши с останалите бисквити.

Притискай леко всеки пласт от тортата. Остави я да престои около 10 ч. в хладилник и после внимателно я извади от формата.

Можеш да я покриеш с крем от разбита със захар сметана или да поръсиш с пудра захар, настъргани орехи, настърган бял шоколад.

Рецепта Бисквитена торта с ябълки