Продукти:
- 2 с. л. олио
- 2 средно големи нарязани глави лук
- черен пипер
- 100 г разтопено масло
- 6 листа точени кори за баница
- 260 г спанак
- 6 разбити яйца
- щипка индийско орехче
- 100 г настъргано сирене Пармезан
- 40 г галета
- 225 г бяло сирене
Приготвяне:
Загрей предварително фурната на 190 градуса.
През това време запържи леко лука до получаване на кафеникав оттенък. Подправи с черен пипер и го остави да се охлади.
Намажи тавата с масло и постели 6 кори, като всяка от тях също трябва да бъде намаслена. Изцеди спанака максимално добре и след това смеси останалите продукти в купа.
Постави сместа в средата на корите и придай на пая необходимата форма.
Намажи отгоре с масло и печи в продължение на час, докато горната част на пая пожълтее. Сервира се изстинал.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.