Мазните риби като сьомга, риба тон и скумрия са богати на незаменимите Омега-3 мастни киселини. Те са особено важни не само за развитието на мозъка на бебето ти, но и за зрението му.
Продукти:
- 300 г филе от сьомга, нарязано на 4-сантиметрови парчета
- 200 г ориз
- 65 г нарязани на дребно моркови
- 75 г чушки нарязани на дребно
- 75 г царевица
- 1 с. л. олио
- 1 добре разбито яйце
- 25 г масло
- 2 глави лук, нарязани на дребно
- 2 с. л. соев сос
- 1 стрък ситно нарязан зелен лук
За маринатата:
- 1/2 с. л. соев сос
- 2 с. л. кетчуп
- 1 с. л. оцет
- 1/2 с. л. сладък чили сос
- 1 и 1/2 с. л. кафява захар
Приготвяне:
Сложи всички съставки за маринатата в малък тиган. На слаб огън ги затопли, докато захарта се разтопи. Дръпни от огъня, сложи сместа в съд подходящ за печене и остави да изстине. Изсипи нарязаната сьомга и хубаво разбъркай, така че маринатата да попие от всички страни. Остави рибата да се маринова поне за 1 час. След това я запечи във фурната за 15 минути като я разбъркваш отвреме навреме.
Свари ориза в подсолена вода заедно с морковите. Малко преди да е готов прибави царевицата. Междувременно сгорещи олиото в тиган. Разбий яйцето с малко сол и го изпържи, така че да се получи тънък омлет.
Извади го от тигана и го навий на руло, което нарежи на тънки филийки. В същия съд разтопи маслото и запържи лука и чушките за 2 минути. Прибави сварения ориз, соевия сос и щипка прясно смлян черен пипер. Запържи за още 2 минути, докато ястието остане само на мазнина. Накрая добави нарязаните филийки омлет заедно с пресния лук и остави за още 2 минути.
Получената смес разстели в продълговата чиния за сервиране. Върху нея нареди приготвената риба.
Полезен съвет: Оризът подпомага отделянето на течности от организма и стимулира работата на червата.
01.10.2013/MoetoDete.BG
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.