Необходимо е повечко време за приготвянето, но резултатът си заслужава! Хубаво е да се изчаква времето за втасване...
Необходими продукти:
- 1 пакетче мая /около 42гр/
- 1 и 1/2 чаша хладка вода
- 1 с. л. захар
- 1 пакет пресято брашно
- 5 - 6 с. л. олио
- 1 с.л. сол
- 2-3 с. л. кис. мляко
- 3 яйца
- 1 жълтък
- 200 гр - 250 гр сирене
- олио или мас за намазване на тавата
Начин на приготвяне:
- Маята се пуска във водата, добавя се захарта, не се бърка
- След 15 мин. се разбърква
- Добавят се 3-4 л. брашно и се бърка
- Получената смес се оставя за 30 мин
- Добавят се олио, сол и кисело мляко и се бърка с лъжица
- Започвате да добавяте от пресятото брашно, докато може да се бърка с лъжица
- 1/4 от брашното се изсипва на плота и започвате да месите
- Мажете тавата - ако е с мас я оставяте за 30 мин
- После правите плънка от 1 яйце и сиренето
- Полученото тесто се дели на две части
- Първата се разтила на правоъгълник с мазни ръце и се слага 1/2 от плънката
- Навива се на руло, след което се реже на триъгълници
- Парчетата с широката част се нареждат към ръба на тавата
- Втората част от тестото се обработва по същият начин
- В средата на тавата се правят топки Така подредена питката се оставя да втаса час, час и половина
- Преди да се сложи във фурната се маже с разбит жълтък и олио.
- Пече се на 180 градуса за 50 мин
Да Ви е сладко...
15. 03. 2013 г. / Женя Георгиева
Изпрати любимата рецепта на твоето дете и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето хлапе!
Важно! Не се публикуват и награждават преписани и крадени рецепти!

Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.