Подходящ начин да въведеш пилешкото месо в храненето на твоето дете. Морковите и ябълките придават леко сладък вкус, който малките обожават. Освен това с тях пюрето става меко, кремообразно и приятно за небцето на бебето.
Продукти за 5 порции: ½ с. л. олио; ½ малка глава лук, обелена и нарязана на дребно; 350 г почистени и нарязани на кръгчета моркови; 250 мл пилешки бульон (или вода); дафинов лист; около 125 г пилешки гърди; 1 малка обелена ябълка, почистена от семките и нарязана на дребно.
Приготвяне: Сгорещи олио в дълбок тиган и запържи лука, докато омекне и стане прозрачен. Добави нарязаните моркови и бульона. Нека сместа да заври, след което я остави на слаб огън за 10 минути. Прибави пилешките гърди, нарязани на дребно, заедно с подготвените ябълка и моркови. Вари ги до омекване (около 20 минути). Извади дафиновия лист от бульона. Пюрирай сместа.
Полезно: Подходящо за замразяване. Много майки се боят от въвеждането на месото в менюто на детето. След шестмесечна възраст обаче мъничетата се нуждаят от риба, пилешко и телешко месо. Можеш да използваш пилешки бутчета за тази рецепта.Червеното месо съдържа два пъти повече желязо от бялото.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.