за 4 порции
Продукти:
- 4 краставици
- 100 г рулца от раци
- 4 супени лъжици натрошено сирене или настърган кашкавал
- 1 чаена лъжичка настърган хрян
- 4 супени лъжици майонеза
- 2 супени лъжици нарязан копър
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Краставиците се измиват, обелват и нарязват на пънчета.
2. С лъжичка се изгребва вътрешността на краставицата.
3. Получените „кухи пънчета" се наръсват със сол и се обръщат с дъната нагоре, за да изтече излишната течност.
4. Рулцата от раци се нарязват на дребно.
5. Сиренето се разбърква с хряна, майонезата, копъра, нарязаните рулца и сместа при нужда се подправя със сол и пипер на вкус.
6. Отцедените половинки на краставиците се напълват с приготвената смес, охлаждат се за 20 минути и се поднасят.
26.07.2012/www.MoetoDete.BG
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.