Продукти за 1 порция: 200 г картофи, 20 г сирене, 1 яйце, 1 с. л. настърган кашкавал, 1 резен домат, 1 каф. л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 1 стръкче магданоз, малко масло, сол.
Приготвяне: Свари картофите, обели ги и ги настържи на едро ренде. Смеси ги с натрошеното сирене и ги изсипи в намазана с масло тавичка. Запържи брашното в малко масло и към него прибави млякото. Когато сместа се сгъсти, я отстрани от огъня и я смеси с разбитото яйце и малко сол на вкус. С така получената смес залей картофите, поръси ги с магданоза, кашкавала и запечи до зачервяване. Поднеси огретена гарниран с 1 с. л. кисело мляко, стръкче магданоз и чери доматче, разполовено на две.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.