Продукти:
- 1 средна глава лук
- 1 морков
- 1 връзка спанак
- 2-3 с. л олио/ масло, зехтин/
- 1ч.лъжичка доматено пюре
- 1-2 средни картофа/ по- желание/
- сол, черен пипер и щипка кимион на вкус.
- шепа арпа фиде
Начин на приготвяне:
- Нарязаният на дребно лук се задушава в олиото.
- Постепенно се прибавят морковите, спанакът и подправките, без червения пипер.
- Оставя се спанакът да се задуши /той пуска вода/. След като тази вода се изпари, се добавя доматено пюре.
- Разбърква се добре около 5 мин, след което се долива вода.
- Оставя се на бавен огън да къкри до готовност на спанака.
- По желание се добавят два средни картофа. След сваряването на картофите супата се пасира.
- Добавя се арпа фидето и се оставя още 15 минути да се свари.
- По желание се сервира с кисело мляко, сирене, настъргано сварено яйце.
10. 02. 2012 г. / Цветелина Иванова
Всяка седмица рецептите ще бъдат публикувани, а една ще спечели награда – книга за теб или твоето дете.
Рецептата тази седмица печели книгата "Вегетарианско хранене" на Издателска къща "Колхида".

Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.