Продукти:
- 1 пиле
- няколко зелени чушки
- няколко пресни домата
- 1 глава кромид лук
- 2 глави чесън
- 200 гр. краве масло
- черен пипер и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пилето се разделя на порции и се слага да се вари в голяма тенджера с малко вода и половината от маслото. Опечете, обелете и почистете чушките (махнете дръжките и семките), след което ги нарежете наситно. Останалата част от маслото се разтапя в голям тиган, след което в него се запържват лукът и чесънът, също нарязани (най-добре на шайби). Добавете чушките и нарязаните домати. Овкусете с подправките. Когато е почти готова сместа в тигана, добавете свареното пиле и част от соса в тенджерата.
Изсипете ястието в тава и пъхнете във фурната, за да се сгъсти. При поднасяне можете да поръсите със ситно нарязан магданоз. Ястието се сервира топло, но с чаша студено бяло вино.
21. 10. 2011 / Евиан
Изпрати ни любимата рецепта на твоето дете и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето хлапе!
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.