Кус-кус с месо и кашкавал

Рецепта
Рецепта Кус-кус с месо и кашкавал
Възраст Рецепти за предястия
Рецепти за деца след 18 месеца

Продукти за 1 порция:

  • 50 с.л. кус-кус
  • 2-3 с.л. мляно месо (кайма)
  • 3 с.л. нарязани наситно домати или доматено пюре
  • 1 с.л. настърган кашкавал
  • 1 с.л. зехтин
  • стрък пресен лук
  • съвсем малко сол

 

Приготвяне:

Сваряваме кус-куса. Отделно задушаваме лука за кратко в зехтина, добавяме месото и задушаваме още няколко минути. Прибавяме доматите / доматеното пюре и посоляваме леко. След около 5 минути изсипваме кус-куса в сместа и разбъркваме добре, доваряваме на слаб огън. Готовото ястие поръсваме с настъргания кашкавал.



30. 09. 2011 / Албена Хаджиденева

 

Изпрати ни любимата рецепта на твоето дете и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето хлапе!
 

Рецепта Кус-кус с месо и кашкавал