Продукти:
300 г пилешки гърди, почистени от кожата; 1 и ½ с. л. олио или зехтин, 2 с. л. балсамов оцет, 1 с. л. соев сос, 1 с.л., нарязан на ситно пресен риган (или щипка сух), 400 г сварени макарони, 2 обелени домата, сол и червен пипер.
Приготвяне:
Смеси в дълбок съд олиото, балсамовия оцет, соевия сос и ригана. Използвай остър нож, за да нарежеш пилешките гърди на малки парченца. Постави нарязаното месо за около 30 минути в получената марината от горепосочените съставки. След това задуши месото в тенджера. Малко преди да е готово прибави към него нарязаните на ситно домати. Тях можеш лесно да обелиш, като с остър нож направиш разрез в основата им под формата на кръст. След това ги потопи за 2 минути във вряща вода.
Полезно: Рецепта е изключително лесна и полезна. Ястието е богато на протеини, въглехидрати и витамини.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.