Солени палачинки

Продукти:
1 с. л. зехтин, 2 средно големи глави червен лук, нарязани на тънки лентички, 1 и ½ ч. л. мащерка, 2 с. л. балсамов оцет, сол и прясно смлян черен пипер, 2 палачинки, 125 г сирене (или кашкавал), 3-4 листа зелена салата, овкусена с ½ с. л. олио и няколко капки балсамов оцет

Приготвяне:
Загрей зехтина, сложи лука и мащерката. Остави ги да се задушат на слаб огън за 15 минути, като често ги разбъркваш. После добави 2 лъжици балсамов оцет и подправките и разбърквай за още 5 минути. Изключи котлона, но остави на него съда, така че за 2-3 минути водата да се изпари. Изчакай да изстине.
Вземи палачинките (можеш да ги затоплиш в микровълновата, но и студени са вкусни). В тях сложи от сместа с лука, настържи сиренето. Най-отгоре постави част от нарязаната зелена салата, предварително овкусена с олио и балсамов оцет. Завий на руло и после разрежи палачинките по диагонал.

Полезно: Рецептата се приготвя бързо и не е сложна за изпълнение. Сиренето е добър източник на калций, а зелената салата съдържа важните желязо и фолиева киселина.

Рецепта Солени палачинки