Продукти:
- 1 кг картофи
- 250 гр. краве сирене
- 50 гр. олио
- черен пипер
- сол
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 2 яйца
Начин на приготвяне:
Слагате картофите да се варят в подсолена вода. Оставяте малко да изстинат, когато са готови, след което ги обелвате и ги нарязвате на много тънки резенчета. нареждате ги на редове в намаслена тавичка като след всеки ред поръсвате със сол, черен пипер и сирене (все пак не прекалявайте със солта предвид съставките). Последният пласт трябва да е само от картофи.
Отделно затоплете леко олиото, поръсете го върху наредената тава и сложете да се запече леко във фурната. През това време пригответе заливката от разбитите яйца, смесени с млякото (ако нямате кисело, може и прясно). Полейте картофките и ги пъхнете за допичане до зачервяване.
01. 07. 2011 / Роси Динкова
Изпрати ни любимата рецепта на твоето дете и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето хлапе!
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.