Това е чудесна лека и лятна манджа, особена за тези, които обичат зеленчуци, а не обичат мръвки в жегата (като дъщеря ми:)

Продукти
- 4-5 картофа
- 200-300 гр. зелен боб (по желание може повече или по-малко)
- 1 тиквичка
- 1 морков
- 1 чушка (червена или зелена)
- 1 глава лук
- 5-6 скилидки чесън
- 1-2 домата (в зависимост от големината)
- 1-2 ч.л.червен пипер
- олио и сол на вкус
- 1/2 връзка магданоз
Приготвяне:
Изчистваме боба и го нарязваме на половинки или третинки (в зависимост за кого приготвяме - ако е по-малко дете и на по-дребни парчета) и го оставяме да ври в около 1 литър вода. След като заври прибавяме към него ситно нарязаните лук, чушка, морков и го оставяме да ври до полу-омекване на боба. Добавяме и нарязаните на кубчета картофи, тиквичката и чесъна, както и настърганите домати, червеният пипер, олиото и солта. Оставяме всичко да ври докато омекнат картофите (да остане на мазнина или без да е много водниста) и накрая добавяме ситно нарязания магданоз.
Добър апетит!
17. 06. 2011 / Станислава Гърдева
Изпрати ни любимата рецепта на твоето дете и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето хлапе!

Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.