Продукти (за 2 бурканчета пюре):
- 1 средноголям морков,
- 1 голям картоф
- 2-3 малки листенца лапад
- сирене и пуешко месо с размер на кибритена кутийка
- 1 кафена лъжичка краве масло.
Начин на приготвяне:
В гореща вода се слагат зеленчуците и се варят. Когато се сварят, още докато са горещи, се изцежда водата и се добавят маслото и сиренето. Пасират се и се добавят към предварително свареното и пасирано пуешко. При пасирането на пуешкото се използват няколко лъжици от бульона, в който се е сварило.
Ако когато изстине, ви се стори гъсто, може да добавите мляко (кърма или адаптирано), докато стане достатъчно рядко, за да го яде мъникът без проблем.
13. 05. 2011 / Мария Милкова
Изпрати ни любимата рецепта на твоето дете и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето хлапе!

Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.