Продукти:
За един блат:
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1,5 - 2ч.ч. брашно
- 1 к.ч. олио
- 1 ванилия
За крема:
- 250 гр. масло
- 1,5 ч.ч. пудра захар
- 6 жълтъка
- 2 ванилии
- 3 с.л. какао
Допълнително:
- няколко парченца плодове - киви, банан, ананас
- компот за сиропиране на блатовете
- 500 мл. течна сметана
Начин на приготвяне:
Приготвяне на блата
Разбиват се яйцата за блата със захарта до пухкавост. Добавят се олиото, брашното и ванилията. Сместа се изсипва в предварително намаслена и набрашнена тава. Пече се в умерено загрята фурна за около 15 минути. Така се приготвят 3 блата.
Приготвяне на крема:
Маслото се радбива със захарта. Прибавят се жълтъците, ванилиите и какаото. Постовяме единия блат в подходящ съд и сиропираме щедро с компот по желание. Намазваме обилно с крема. Подреждаме върху крема парченцата плод. Поставяме следващия блат. Сиропираме. Пак мажем с крем, отгоре плодове. Слагаме последния блат и отново сиропираме. Най отгоре мажем със сметана и украсяваме пожелание.
Полезен съвет:
Тъй като блатовете стават твърде дебели, препоръчвам ви да сиропирате обилно. Може да се направи и само с два блата, като се приготви по-малко крем по същия начин. Плодовете може да изберете вие.
Добър апетит!
25. 03. 2011 / Надежда Банкова
Изпрати ни любимата рецепта на твоето хлапе и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето дете!

Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.