Торта "Надежда"

Продукти:

За един блат:

  • 4 яйца
  • 1 ч.ч. захар
  • 1,5 - 2ч.ч. брашно
  • 1 к.ч. олио
  • 1 ванилия

За крема:

  • 250 гр. масло
  • 1,5 ч.ч. пудра захар
  • 6 жълтъка
  • 2 ванилии
  • 3 с.л. какао

Допълнително:

  • няколко парченца плодове - киви, банан, ананас
  • компот за сиропиране на блатовете
  • 500 мл. течна сметана

Начин на приготвяне:

Приготвяне на блата

Разбиват се яйцата за блата със захарта до пухкавост. Добавят се олиото, брашното и ванилията. Сместа се изсипва в предварително намаслена и набрашнена тава. Пече се в умерено загрята фурна за около 15 минути. Така се приготвят 3 блата.

Приготвяне на крема:

Маслото се радбива със захарта. Прибавят се жълтъците, ванилиите и какаото. Постовяме единия блат в подходящ съд и сиропираме щедро с компот по желание. Намазваме обилно с крема. Подреждаме върху крема парченцата плод. Поставяме следващия блат. Сиропираме. Пак мажем с крем, отгоре плодове. Слагаме последния блат и отново сиропираме. Най отгоре мажем със сметана и украсяваме пожелание.

Полезен съвет:

Тъй като блатовете стават твърде дебели, препоръчвам ви да сиропирате обилно. Може да се направи и само с два блата, като се приготви по-малко крем по същия начин. Плодовете може да изберете вие.

Добър апетит!


25. 03. 2011 / Надежда Банкова


Изпрати ни любимата рецепта на твоето хлапе и можеш да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето дете!

Рецепта Торта "Надежда"