Млечен грис с ябълка

Продукти:

  • 200 мл. прясно мляко (или съответното количество разбито сухо)
  • 50 мл. преварена(бебе) вода
  • 2 равни с.л. пшеничен грис
  • 1 ч.л. захар
  • 1 средно голяма ябълка


Начин на приготявяне:

Млякото се слага в подходящ съд и се кипва. Добавят се захарта и грисът. Бърка се докато започне да се сгъстява. Получава се гъста каша. Сваля се от огъня. Към кашата се добавя ситно рендосана ябълка. С преварената вода се разрежда кашата до консистенция, която да се хареса на детето.



18. 03. 2011 / Станислава Минчева



Изпрати ни любимата рецепта на твоето хлапе и може да спечелиш награда – КНИГА за теб или твоето дете!

 

Рецепта Млечен грис с ябълка