Цветни зеленчуци

Изключително лесна, бърза, вкусна, полезна и невероятно интересна и привлекателна гозба за 1-2 годишните дечица, усвояващи уменията за боравене с лъжица и вилица.

Начин на приготвяне:
Моркови около 1/2 кг се обелват и нарязват на къси пръчици. Поставят се в тендежрка и се добавя около 50 г масло и малко водичка. Задушават се под капак и на слаб огън докато омекнат. Прибавя се около 200-250 г замразени царевица и грах. Оставя се за около 5-10 мин да се овкусят заедно.
Цветни зеленчуци

Сервират се топли, в купичка с лъжичка, или в чинийка с виличка (в зависимост от желанието на детето - дали е гладно и иска да яде, или по-скоро му се играе).

Не добавям сол или други подправки, хубаво масълце е достатъчно.

Да ви е сладко, дечица!

05.03.2011/Пенка Иванова Пеева

Изпрати ни любимата рецепта на твоето хлапе (по възможност със снимка) и може да спечелиш награда – КНИГА, за теб или твоето дете!

 

 

Рецепта Цветни зеленчуци