Продукти: Няколко средно големи сушени чушки, праз лук, кисело зеле, 1 ч. ч ориз, 1/2 ч.ч булгур, сол.
Начин на приготвяне: В олио се запържва ситно нарязаният праз. Прибавя се ситно нарязаното кисело зеле. Като се позапържи, се слагат оризът и булгурът. Чушките се обтриват леко отвътре със сол. Пълнят се със сместа. Варят се в тенджера, на дъното на която има листа от кисело зеле. Заливат се с с 1 ч.ч вода и 2 ч. ч зелева чорба (да се покрият) и се оставят на много слаб огън. Със същата смес (без зеле) могат да се направят и сърми.
Рецептата за пълнени чушки е от североизточна България (раки от с. Костанденец). Когато баба ми ги правеше по сборове и по Коледа, всички хапваха пържоли, а аз "раки". Дано ви харесат!
Рецептата ни изпрати г-жа Стоянова!
Изпрати ни и ти любимата домашна рецепта, която приготвяш за семейството (по възможност със снимка) и можеш да спечелиш някоя от нашите книги на атрактивна тематика.
Важно! Не се публикуват и награждават преписани и крадени рецепти!
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.