Брускети с домати

Продукти: 3 средно големи домата, 6 скилидки чесън, 12 цели листа босилек, щипка червен пипер, щипка черен пипер, сол на вкус, 3 с.л. балсамов оцет, 3 с.л. винен оцет, 2/3 чаша зехтин, 8 филии селски бял хляб (италиански или френски).

 

Приготвяне: Загрей фурната до 180 градуса. Нарежи доматите. Обели и счукай чесъна. Постави доматите, чесъна, босилека, червения пипер, черния пипер, солта, балсамовия оцет и винения оцет в кухненски робот (или пробвай с пасатор). Използвай робота (пасатора) за няколко секунди и изключи. Повтори процедурата 2-3 пъти (сместа няма да е гладко пюре, спокойно). Добави зехтин и продължи още няколко минути (ако трябва добави сол.). Нареди филиите хляб на фолио и постави във фурната. Нека леко се изпекат за 5-7 минути и тогава ги извади. Полей с доматената смес препечените хлебчета и сервирай.

Рецептата е на мама valia1982

Рецепта Брускети с домати