Продукти: пилешко месо - крилца 1 кг.; оцет - ябълков 1 с. л.; лук - 1 глава; моркови - 1 бр.; чесън - 2 - 3 скилидки; олио - 2 с. л.; червен пипер - 1 с. л.; соев сос - 1 с. л.; джинджифил; мед - 1 с. л.; риган
Приготовление: Крилцата се разрязват на две части и се измиват. Приготвя се марината като лукът и морковът се нарязват на ситно, чесънът се пресова. Оцетът, олиото и соевият сос се смесват. Добавят се подправките, меда и нарязаните на ситно зеленчуци. Крилцата се подреждат в тавичка и се заливат с маринатата. Покриват се с фолио и престояват в хладилник поне 3 часа. Пекат се във фурна на 200 градуса около 1 час или до готовност. По желание можете да долеете 1 ч. ч. вода - получава се много апетитен сос.
Рецептата е на мама valia1982
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.