ПРОДУКТИ: 250 гр. замразен спанак (размразен и добре отцеден), 2-3 големи картофа, нарязани на тънки колелца, 1 глава лук, нарязана на ситно, 1 ч.ч. краве сирене, натрошено, 2 яйца, сол, черен пипер, магданоз, копър, краве масло.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ: Бланширайте нарязаните на тънки колелца картофи за 2 минути във вряща вода. Отцедете и подсушете. Задушете нарязания на ситно лук в малко краве масло до омекване. Поставете спанака, сиренето, яйцата, магданоза, копъра, сол и черен пипер в блендер(или кухненски комбайн) и пасирайте. Добавете задушения лук и разбъркайте. Намажете дъното на съда с разтопено краве масло. Отгоре наредете половината от бланшираните картофи. Отгоре разпределете спаначената смес. Над спанака наредете втората част от картофите. Намажете обилно с разтопено масло. Запечете до златисто в предварително загрята до 200 градуса фурна.
Рецептата е на мама valia1982
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.