Гъбени кюфтенца

Чудесна гарнитура за пилешките бутчета в пикантен сос!

Продукти: 1/2 кг. пресни гъби, 2 малки глави лук, 3 яйца, галета, олио, магданоз, смлян черен пипер, сол.

 


Приготвяне:
Гъбите се сваряват в подсолена вода. Изцеждат се и се нарязват на много ситно. Прибавят се яйцата, ситно нарязаните лук и магданоз, черният пипер, солта и галета - 30гр. Омесва се добре. Трябва да се получи смес с такава гъстота,че да се оформят малки кюфтенца. Ако сместа е рядка,се добавят още галета. Оформят се кюфтенца и се овалват в галета. Изпържват се от двета страни. Сервират се отстрани в чинията при бутчетата.

Рецептата е на мама vili80!

Рецепта Гъбени кюфтенца