Продукти: 500 мл. прясно мляко, 1 и 1/2 ябълки, 200 гр. захар, 6 яйца,
кората на половин лимон, канела, 50 гр. пудра захар, 2 чаши вода, 25 гр. масло, 10 гр галета.
Приготовление: Сварете млякото. Отделете жълтъците, разбийте ги и ги добавете към млякото. Сварете или опечете ябълките и ги пасирайте. Полученото пюре добавете към млякото. Разбийте белтъците на сняг и ги добавете към сместа заедно с канелата и настърганата лимонова кора. Разбъркайте внимателно и изсипете във форма, намазана с масло и поръсена с галета. Запечете на водна баня и поднесете поръсен с пудра захар
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.