Пиле в доматен сос

Продукти: 1 пиле, 1 кафена чаша растително масло, 1 глава лук, 1 морков, 1/4 глава целина, 2 чаени лъжички брашно, 1 кафена чаша доматено пюре, 1 чаена лъжичка червен пипер, 1 чаена лъжичка захар, сол, черен пипер
дафинов лист.

Приготовление: Почистеното пиле се измива и се нарязва на порции. Полусварява се в подсолена вода. Лукът се нарязва на дребно, а морковът и целината се настъргват. Всичко се задушава в растителната мазнина и се добавя малко вода до омекване. Добавят се доматеното пюре, брашното и червеният пипер.

Сместа се задушава 5 – 6 минути и се разрежда с прецеден пилешки бульон. Полученият сос се вари около 20 минути заедно с черния пипер и дафиновия лист. Пасира се и се подправя със захар и сол на вкус. Добавя се пилето и ястието се досварява на тих огън.

 

Рецепта Пиле в доматен сос