Продукти: 1 чаена чаша брашно, 1/4 чаена чаша + 2 супени лъжици натурално какао на прах, 1/2 супена лъжица сода, 1/2 чаена чаша масло (на стайна температура), 1 и 1/2 чаена 1 чаша кафява захар, 2 яйца, 1 ванилия, 1/2 чаена чаша гореща вода, 1 чаена чаша шоколадова глазура.
Приготовление: Загрей фурната до 180 градуса. Намазни тавата (с диаметът около 22 см.). В малка купа смеси брашното, какото, содата и солта. В отделна купа разбий до кремообразна смес мекото масло с кафявата захар (използвай дървана лъжица или пластмасова шпатула). Към сместа добави яйцата и ванилията.
Разбий добре, добави брашното и объркай до хомогенна смес. Сипи в намазнена тавичка. Изпечи за около 35 - 40 минути. Готовия сладкиш залей с шоколадовата глазура и го сложи в хладилника да се стегне.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.