Продукти:
125 г моркови; 30 г, масло; 3 средни домата (около 200 г), почистени от семето, обелени и нарязани на кубчета; 50 г настърган кашкавал (или сирене), 4 с. л. макарони.
Приготвяне:
Свари морковите (нарязани на ситно) в малко количество вода. Добави доматите. Дръпни от огъня и добави маслото, като разбъркваш, докато се разтопи. Междувременно свари макароните и ги изцеди. Пюрирай морковите и доматите (ако се наложи добави 3 супени лъжици преварена вода). Накрая добави ситно натрошеното сирене/кашкавал. Изсипи получения сос в макароните и разбъркай добре.
Полезно: Подходящо за замразяване. Макароните са полезни за доброто функциониране на храносмилателната система. Те са богати на витамин В1, който намалява умората. Освен въглехидрати, съдържат и достатъчно количество белтъчини.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.