Торта „Зайче“

Продукти: 4 готови блата (2 жълти и 2 кафяви), 2 лимонови резенки, 2 шоколадови бонбона; 2 шоколада; за крема: 2 яйца, 2 лъжици какао, пудра захар, масло, 1 чаена чаша мляко, 1 лъжица брашно, 1 ванилия

Приготвяне: Приготвят се два вида крем. За първия крем 2 яйца, 2 лъжици какао и 200 г пудра захар се бият на огън до тяхното затопляне. След това се свалят от огъня и биенето продължава до изстиването им. Отделно се разбива 200 г масло на пяна и се прибавя към него постепенно изстиналата смес. За втория крем 1 чаена чаша затоплено мляко и 1 лъжица брашно се разбъркват до гъста кашичка и се оставят да изстинат. Отделно се разбиват 100 г пудра захар и 100 г масло на пяна и към тази смес се прибавя по малко кашичката като се маха коричката, която е хванала. Прибавя се и ванилията.

Единият блат се разрязва с конец на 2 части, които се сиропират и се „залепят“ с първия крем. Другият блат също се разделя на две части и се изрязват ушите и папионката на заека, след което се сиропират и отново се слепват с първия крем. След това заекът се намазва отгоре с втория крем. Оформят се очи от две лимонови резенки, нос от 1 шоколадов бонбон. От разтопените 2 шоколада с малко прясно мляко се рисуват мустаци, уста и се украсяват папионката и ушите. 

Рецепта Торта „Зайче“