Една филийка хляб съдържа толкова много сол, колкото и един пакет чипс, показват новите проучвания на Министерството на здравеопазването на Великобритания.
Жените, които всеки ден ядат хляб, трябва да намерят негов заместител, категорични са специалистите. Съдържанието на сол в хляба е изключително високо, предупреждават те. За да направят заключенията си, учените изследвали триста вида популярни тестени изделия. Те установили, че в пекарните, където хлябът се продава почти веднага, след като излезе от пещта, слагат най-много сол в продукцията си.
За да са здрави децата на 5 и 6 години не бива да консумират повече от 3 грама сол дневно, количество, което се съдържа в един сандвич. /БГНЕС
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.