Блог

Пълнени камби с пиле и царевица

• от

За 6 порций:

1/2 пиле,1,5 кг камби,1 морков,1 глава лук,1 стрък целина,зърна чер пипер,сол на вкус;За плънката:100-150гр царевица,2 стръка зелен лук,1 стрък целина,1 домат,40гр кр. масло,30-40гр кашкавал,1 с.л. брашно,1 белтък,4-5 с.л. пр. мляко,1 щипка риган,1 щипка босилек,2 щипки настъргано индийско орехче,2-3 с.л. галета,1 ч.л. сол.

Камбите се поставят за три мин. в подсоленакипяща вода,за да се бланшират.Изваждат се и се оставят да се охладят,за да може по-лесно да се отрежат дръжките с капачетатаи да се изчистят от семето.Слагат се с отворената част на долу в/у суха кърпа,за да се изцедят от излишната вода.  Пилето морковът и лукът се нарязват на едри парчета и заедно с целината(листата) и няколко зърна чер пипер се поставят в тенджерата и се варят около 30 мин.  Плънката се приготвя ,като в маслото се запържва нарязания на колелца зелен лук и към него се прибавят нарязаната на ситно целина(стеблото) и доматът,нарязян на кубчета.Сипва са брашното,за да се придаде плътност,разрежда се с прясното мляко и се прибавя царевицата.Сместа се подправя със солта,босилека,ригана и индийското орехче и се оставя дя ври на тих огън докато се сгъсти.  Свареното пиле  се оставя да се охлади,след което се почиства  от кожата и костите и се нарязва на ситни кубчета и се слага при плънката,добавя се белтъка и се разбърква. Камбите ги пълним с лъжичка.всяка камба се поръсва с кашкавал и галета. Слагаме ги в тава с малко от бульона и печем на 180 градуса за около 30 мин